eXTReMe Tracker

28. jaan 2005

But I cannot do it alone...

Suht uimane on olla. Pea käib ringi ja silme ees jooksevad mustad ja tumerohelised täpikesed... Toas on juba 15 kraadi sooja, istun magamiskotis ja joon juba 4 tassitäit kohvi. Reede. Ühesõnaga. Rahulolematu kiisu kräunub läbi une ja eringutab ennast nii, et ma ei mahu koos oma lisavarustusega siia istuma. Täiesti veider vaatepilt, kui kiisu kõnnib üle avatud kirjanduse õpiku või üritab pesa teha laste jubedate kirjandite peale.

Parandasin eile mõned tööd ära ja üks noormees üllatas mind tõsiselt. Pidi kirjutama luuletuse või jutu teemal suvi, aga ta juba tunnis karjus, et nõme teema ja tema ei kirjuta. Ma soovitasin tal nõmedast suvest kirjutada ja ta kirjutaski. Ja nii mul kui ka Käshil jäi suu lahti, mis pärleid ta seal pildus!!! Lapsed on ikke nii vaimukad. Kaheksandas pole veel kogu loomingulisus neist välja klohmitud, oli meie järeldus. Kümnendikel seevastu puudub igasugune oma arvamus maailma asjadest. Ainukesed järeldused, mida nad teevad, on umbes sellised, et rikastel on palju raha ja sellepärast on nad lollid ja neid tuleb kiruda... Või siis et tuleb hästi õppida, et saada ülikooli ja siis saab hea töö koha (sic! aga täpselt nii nad kirjutavad) ja palju raha ja siis oled tark ja mitte loll... Ühesõnaga - tule taevas appi, aga taevas ei tule.

Kirjutan juba 4 tundi projekti ja olen jõudnud ainult avalduse ja andmete kastikesed ära täita. Projektini pole veel jõudnud. Ehk siis laiskus tapab ja mõte kohe üldse ei liigu. Külm on ja... Ja igasugused muud asjad - peaasi, et ei peaks tegema seda, mis tuleb niikuinii ära teha. :(

Härra professor on kildu visanud ja mulle eksamitulemuse asemel mitteilmunud protokolli virutanud. How wird is that? Pommitasin teda veel oma surematu esseega kirjanduse surematusest... Huh. Siuke koblakas on sellest teemast juba, et anna otsad. See selleks, küllap ta lõpuks - millal see on? - midagi ikka vastab ja ajab asja korda.

Would you know my name if I saw you in heaven?
´Cause I know I don´t belong in heaven...

Kummitab praegu. Põhjuseta, kusjuures. Suht veider meeleolu. Tunne nagu oleks see juba nimoodi olnud. Istun kägaras magamiskotis, sigaret näppude vahel suitsemas hämaras toas... Ja õues on lumi lumi lumi. Ilmselt see ongi juba olnud, aga juba jupp aega pole saanud seda endale lubada... Kummaline. Nostalgia. Mingi müütiliste kadunud aegade ootus...

Oh.

Veel kaks nädalat

Ja hullus, mis mu elu novembri keskpaigas tabas, peaks kõigi eelduste kohaselt lõppema. Aga no mine sa hullu tea. Lihtsalt ma ei saa aru, mis toimub. Und olen selle nädala jooksul - s. t. siis pühapäeva hommikust kuni tänase hommikuni kokku "näinud" - õnneks pole unenägusid neil nappidel tundidel olnud - tervelt 12-15 tundi. Hullumaja. Ei jaksa enam. Aga tuleb ju kuidagi vastu pidada, eks. Alati saab ennast lohutada sellega, et kui praktika lõppeb, küll ma siis alles teen ja olen ja mis kõige tähtsam - magan. Söömisega õnneks enam suuri probleeme ei ole - anna aga kätte ja läheb kõik. Eriti siis, kui oled sunnitud olema - permanentselt mulle tundub juba - tatra ja võileiva dieedil. Või siis viimase nädala moeröögatusena sooja moosisaia dieedil. Õpetus järgmine: võtad pätsi saia, jagad selle ära nt kahe päeva vahel ja siis muudkui vuhid kahe saiaviilu vahele vaarikamoosi - mmm, see on nii nämma - , pistad võileivagrilli, kus parematel päevadel juustusaiu tehakse, ning voila, 1,5 minuti pärast on valminud home made non-fat hot pie. Selline magus elu. Liialdasin muidugi. Tegelikult saab võileivagrilli vahel sel nädalal teha ka kurgileibu. See vana hea äraproovitud retsept: võtad kaks leivaviilu, lõigud sinna vahele ühe home made marineeritud kurgi, pistad grilli ja 2 mintsa pärast on olemas üks tahe suutäis. Soe marineeritud kurk rokib täiega.

Ohoohoo. Homme on alati parem, kui oli täna. Seega lähen tuttu, peksan rullu - ei ole Kiisu, on rullu - oma voodist minema ja poen käpelt magama... Hommik tuleb niikuinii liiga vara. Koos tegemata tööde, mõtlemata mõtete ja karjuvate "Friends"-idega. Adios, amigos. Eile oli REM, mida ei näinud, aga kuulsin, et peaesineja esines õite ontlikult ja soojendamise orkester Ajurünnak Lätimaalt rokkis 45 minutit. Aga mis sest enam. Tunde oli ka hea ette valmistada. Muidugi oli.

Ja Kessule homseks tähtsaks etteasteks edu ja kalli ja armastan.

20. jaan 2005

Kaks silma vaid sulen

Eelmise nädala - ma millegi pärast arvan, et neljapäeval kell 17.47 on nädal läbi - märksõnaks on just see, et saaks ainult oma silmad sulgeda ja minna. Unemaale. Tegelikult olen igal õhtul suhteliselt viisakal ajal magama saanud, tundidega pole probleeme olnud. Välja arvatud eilne õhtu. Ehk siis kell kaks sain magama ja ärkama pidin kuuest... Ei ärganud. Pool kaheksa tegin silmad lahti ja kutsusin kiiresti takso, et õigeks ajaks kooli jõuda. Väike viiekümnekroonine väljaminek, et saaks ainult lapsukestele tarkust jagada. Ebanormaalne ja ebamoraalne. Sellised lood.

"Ja päikse poole ma astun siis."

Tegelikult kui tänane päev kõrvale jätta, on kõik suht kenasti sujunud... Ehk siis klassis olid lapsed, mitte hullunud 36-pealine draakon... Kuigi jah, tänane päev oli teistsugune. Lohe oli oma kombitsad jälle laiali ajanud ja lapsukesed täiesti piirideta. See selleks. Küllap kuidagi saab hakkama. Kõigest kolm nädalat ju veel :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

"Kutsu vaid, ma tulen siis, küll näed."

Ja nüüd ma siis lendan... Arvuti juurest minema. Silmi veel ei sule, sest tegelikult ju ei ole nädal läbi. Enda asjad on tegemata....

"Ja nii nad tapsidki Ferdinandi..."

17. jaan 2005

Päh, esmaspäev

Jälle. Kordub. Kõik. Ehk siis jälle on esmaspäev ja jälle nädala algus ja tundub, et kohustusi on hullult palju. Aga see selleks. Kui oleks kolmapäev, oleks ka kohustusi palju. Nii et nädalapäev ei olegi oluline.

Eile vaatasin etteütlused uuesti läbi - juba neljapäeval parandasin, aga hindeid ei suutnud panna. Pagana kavalad lapsed! See kavalus andis neile ainult halvemad hinded, muud midagi. Sest kokku ju sai lepitud, et kui kirjutavad kahtlaselt, siis loen veaks. Jama tegelikult, aga teha pole midagi.

Oh. Reedel vallutasime Põlvat. Igatahes oli väegade kena päev. Meeletult chat-chati ja kätt-kätti, aga asjad said aetud ja mõningaks ajaks on kindlam tunne. Vist. Loodetavasti. Ja eelarvet sai ka 7 korda ümber tehtud. Huh. Väga väsitav. Eriti see, et pidi pidevalt otsima uue koha, kus seda teha. See selleks. Tegelikult oli ju kasulik ja rõõmustav päev! Mis lõppes loomulikult sellega, et sattusin - ma ei tea kuidas - teatrisse. "Romeo ja Julia" uuesti. Mingi mutt üritas mind surnuks kõkutada. Appi! Kõrvad olid lõpuks suht hellad. Aga tegelt oli hea, et ta hüsteeriliselt naerda karjus, sest muidu ma oleksin magama jäänud. Täitsa tõsiselt. Siuke tudu oli peal ja noh... Teisel korral polnud enam niiiii naljakas. Ja noh. Lugedes oli tegelt veel kõige naljakam. See selleks. Sain sooduspileti ja juba see on märkimisväärne seik. Näitlejad muidu puterdasid ja noh... Ah. Ma ei viitsi sellest kirjutada.

Teatrist veel. Laupäevases EPLis on Kristi artikkel Von Krahli "Emast"... Kommentaarid olid parimad. Aga see selleks. Ehk siis ära usalda mitte kedagi on moraaliks. Noja seda me juba teadsime varem, eks :)

Huh. Reedel arvestus, aga homseks peaks eeltöö saatma. Huvitav, millisest ajast ma selle kirjutan? Totter värk. Vahet pole. Ei viitsi praegu mõelda sellele. Pigem mõtleks sellele, et vaid 4 nädalat on praktika lõpuni!!!!!!!!! Ja kolm nädalat Kessu sünnipäevani!!! Ja kaks nädalat Kessu magistrikraadini!!! Hea, et ilmas ikka ilusaid asju ka olemas on :) Ja nüüd pakid vööri ja kooli poole ajama... ;)

12. jaan 2005

Everything is gonna be alright

Vat selline sõnum... Vähemalt lühiajaliselt.

Nagu inglastel ja eestlastel tavaks - rääkida lakkamatult ilmast - ma täna enam ei käitu. Ei viitsi. Küllalt juba. Aga oma televiisori taastumist ma ootan.

KLK, vana sõber, on endiselt nõder. Homme etteütelus. Oijee. Etelgem ütlust.

Sess sakib. Pidev ära jobutanud tunne. See selleks. Tudusse keset päeva nüüd.

7. jaan 2005

Remark

Pean mina plaani minna teatrisse viimast "Meistrit ja Margaritat" vaatama - koolitööd tahavad ju tegemist - ja mis tuleb välja kogu suur maja on välja müüdud!!!!?? Teatril lähebki vist nii hästi nagu Mäe ajalehes kirjutas... Ma veel nii skeptiline olin. Või siis on asi selles, et midagi muud pole vaadata - sõnateatri osas :P Igatahes ja mul M&M-iga hüvasti jätmata ja töö kirjutama.

Jama.

Oioi, mingid kondid majas

Et pean alustama sellest, et pisi-pehme Nässu on kodus jälle!!! Käsh tõi ta bussiga ja sõitis siis jälle minema. Aga Nässu on pehme, ausalt. Üldiselt, mitte praegusel hetkel. Käisime puid toomas - Kiisu oli ennast kuuri sisse seadnud ja oli üleni saepurune - ja Näskar leidis õuest mingi kondi. Ja salaja, luba küsimata vinnas selle tuppa ja nüüd järab seda. Võeh. Valikut ka ei oska teha, endal köögis on igast krõbuskeid ja liha ja makarone ja muud staffi ja tema peab mingist rõvedat ei-tea-kust-ilmunud-juppi närima!!!!??? Ragin igatahes käib.

Aa. Sünnipäev oli. Ma küll tõotasin ja vandusin endale, et ei mingeid sünnasid, aga emal jobutas ikka ära, nii et siis selline kena istumine vanemate seltsis ikke ja kohustuslikud lood sellest, et ma polndki veel viisakal kellaajal sündinud jne. Ühesõnaga tavaline asi. Tegelikult oli tore. Kartulisalat ja küpsisetort ja väike šampus. Heh. Aega mudugi läks maal palju, sest siis ma võtsin juba viimast ja magasin mis kole ja hommikuse bussi peale ei jõudnud. See selleks. Õnnitlused olid toredad :) Aga muidu on viimased kolm päeva kadunud täiesti märkamatult.

Huh. Härra professori esitatav essee on omandanud sellise müütilise jõu, et mul on tunne, et see oopus ei saagi kunagi valmis. See selleks, küllap ta ükskord :) Ükskord algab ju.

Kütma.

4. jaan 2005

See kõik kordub

Teine päev aint detailid on samad
See kõik on enne olnud
Lahti keeran teleka sest makstud on mul kaabli eest
Sama rütm ja selle häired peas sama kumin

Miskit muud ei vist ei märka mu silm
Nähtud kõik kui vana mustvalge film
See kõik taas kordub
See kõik on olnud kord

Reedest on saanud teisipäev

Miskit uut ei vist ei märka mu silm
Nähtud kõik kui vana mustvalge film
See kõik taas kordub
See kõik on olnud kord

Miskit uut ei vist ei märka mu silm
Nähtud kõik kui vana mustvalge film
See kõik taas kordub
See kõik on olnud kord

Päeva laul seega ja aasta laul ka. No comments.