eXTReMe Tracker

28. mai 2005

Nii ja naa

Ehk siis võib teha nii: olen kohusetundlik ja teen kõik asjad ette ära ja siis ikka on midagi valesti ja viimase hetkeni parandan. Aga võib ka naa: ei tee viimase hetkeni midagi ja loodan millelegi, mida ei ole olemas, ei saa ette kujutada. Kaks korda saab arvata, kumba varianti mina hetkel kooli lõpetamisel kasutan. Kontos on umbes 5 lehekülge uut teksti, ümber tehtud vana tekst (mitte täielikult muidugi mõista, pole veel jõudnud), hulk loetud artikleid, hulk joonitud ja kokku võetud artikleid, tühi printerikassett, tühi paberipakk, valutavad silmad, sassis suhted, tegemata tööd, vihavaenlased iga nurga taga (sõna otseses mõttes), eelseisvad kaks tundi põrandal magamist, 15 magamata ööd, pool joodud seebimaitselist Fizzi, pakk suitsu viimase 5 tunniga, nostalgiline Tartumaa raadio, närvivapustuses Sa, unetõves Lolo, tüdimuses Sekk... Ja nii edasi.

Aga homme on jälle päev ja kui ma kohe magama lähen, siis ma olen end ära petnud, et paari tunni pärast ärgates läbi laupäevaselt liugleva linna koju minnes hakkan kohe tööd tegema. Hakkan ma jee. Loodan kõigest väest, et hakkan, pean hakkama. Sest peab. Ja saab. Ta tahab.

Tavaline kevad Tartus saan juba praegu öelda ja järgmisel aastal samamoodi... Sel aastal ei tule kevad teisiti. Sügis tuleb :)

25. mai 2005

Muhahahhaa

Et siis. Tõusen hommikul kell kaheksa ja hakkan kirjutama. Kahe tunni pärast on kopp ees, vaatan Potterit. Siis kirjutan taas. Vaatan Sõpru, kirjutan. Ja nii edasi. Ehk siis: tahaks puhata ja mängida, mitte istuda ja selga valutada, nina nokkida ja klahve käppida...

Aga noh. See on ju oma valik, eks.

Praegu "Pealtnägija" viimane saade. Hooajal.

Päh. Kolmapäev. Ja järgmine kolmapäev.

Muhahahhaa.

24. mai 2005

Neljas päev

Neljas päev kleepuvat ihu ja meeleheitlikke katseid alustada lõputööga. Huvitav-huvitav. Alles nädalake tagasi sai vingutud - lõputult - , et pole päikest, et pole sooja, et pole suve, ning tänaseks olen siis jõudnud selleni, et suvi sakib. Nii kaua polnud päikest näinud, et olin juba unustanud, et tegelikult need kaks kuud sitta suusailma on täiesti tapvad. Tapavad iga mõtteidu su peas, tapavad iga liigutuse juba eos, rääkimata suurtest-suurtest suuga tehtud plaanidest. Ehk siis ilmal on sada punkti ja lõputööl on seis miinustest. Pole ikkagi rahul, olgu, kuidas iganes seal väljas see ilm siis on.

Oijah. Naabrimees kangutab meie aeda üles ehitada. Vahva. Koeral on keel vesti peal ja kass on naabrite juurde emigreerunud. Arvuti jookseb stabiilselt iga 2 tunni tagant kokku ja ma ei saa mainimata jätta, et üliõpilased oma tagasisidesoovidega käivad närvidele ning osa töid on ikka veel puudu. Ehk siis. Oi aegu ammuseid, tahaks neid tagasi.

Rebeka. Uue tita-tita nimi. Emm läks eile teda vaatama, käisin temaga titadele staffi ostmas enne. Varahommikune tiir Tartu kesklinnas ei äratanud ka nii üles, et oleks asjalikuks hakanud. Sest noh... Tore oli, aga no... Ilm ju sakkis. Lisaks õlad valutavad endiselt, villid on jõudnud juba igale poole ja ikkagi tahaks minna õue ja tsillida päikse käes. How wirdo on see?

Mis iganes...

Käsh tuleb täna koju!!! Jee-jee. Ehk siis kiisudel ja kutsudel on ka keegi teine, kellel sabas tilbendada ja kelle varbaid lakkuda. Tänan südamest :)))

Tahan. Titade juurde ja unustada kogu selle jampsi, mis meid ümbritseb. Päh.

22. mai 2005

Sweet home...

Vaatasin romantilist komöödiat ühesõnaga. Lõbus oli. Totter, aga kohati lõbus. Vahepeal vajus täiesti ära ja ma tegin süüa endale. Ag noh, juhtub.

Nädalavahetus Tartu-kodus. Ehk siis hulganisti Harry Potterit, päikest ja paar kaotatud kilogrammi. Lisaks puhtaks küüritud seinad ja ära põlenud keha. Juhtus kuidagi naljakalt täna, et parandasin õues ülliõpilaste töid ja unustasin ennast. Kõht ja selg on täiesti ära põlenud, käsivarred ja põlved kipitavad ka päris kõvasti. Juhtub sedagi.

Enamik töid on parandatud ja üliõpilased on päris tublid olnud. Mõned muidugi nämmutavad sama juttu, mida loengutes ja seminarides sai räägitud, mõni teoretiseerib mõnuga, mõni üritab huumoriga asjale läheneda. Üllatavalt palju siiski asjalikke ja huvitavaid töid.

Jamps. Mõte läks metsa. Päh.

20. mai 2005

Naerda on lihtsam kui nutta

Kirjutas üks üliõpilane oma essees. Lihtne tõde, eks ole, aga nii ta kipub olema. Me eelistame naeru, sest see kaitseb ebasoovitavale ning vältimatult juhtuvale mõtlemist. Et kui ma panen silmad kinni, siis ei ole seda olemas. Maailm jääb seisma või siis just vastupidi, see, mida me ei soovi näha, kaob kuhugi kaugustesse. Kui ma panen televiisori kinni, siis Eurovisioon lakkab on moraal. Ja kui kedagi ei ole metsas ja puud langevad, kas nad siis teevad müra või ei tee ja kas nad üldse langevad? Põhimõtteliselt olen nõus, et naerda on lihtsam. Sest naer on plussmärgiline või siis igapäevaviisakust arvestades neutraalne emotsioon, nutt aga kisub esile negatiivse. Meitel siin metsade ja metsatöllide vahel ei ole kombeks nutta rõõmust. Ega me just ülevoolavalt naerata ka, aga sellegipoolest oleme oma kiiresti muutuvas ühiskonnas vastu võtmas neid pideva smilimise kombeid, seega ikkagi naer kui miski, mis on primaarne, normaalne. Nutt aga on negatiivne, me ei taha seda näha, me ei taha seda teha. Ohjah.

Mulle ka ei meeldi nutta teiste ees või vaadata nutvaid inimesi. Väga lihtsad põhjused, see protsess pole lihtsalt esteetiliselt nauditav. Mingi tatt pritsib, meik laiali, imelikult väändunud grimassid näol, taskurätiku-utakad laiali ning mis kõige nõmedam: soolane vesi. Filmides inimesed nutavad kenasti - neil pole grimasse, mis surnudki üles ärataks, tatt ei voola ja üleüldse on pilt kena. Päriselus aga sellist asja ei näe. Seetõttu: maha nutt ja elagu naer. Ehk siis: "ma lähen ja naeran nüüd, keda ma tahan... ajab mind ennastki naerma... naeran välja te kõbarad, mantlid ja raha..." Ja ometi ulusin ma pidevalt, kui ma seda laulu kuulasin. Uhuu. Närvilised naisterahav, hoidke alt.

Üks nutab ju pidevalt. Reklaamigi vaadates. Lihtsalt. Et kui kord on väravad avatud, siis neid enam sulgeda ei saa.

Hommik ühesõnaga. Moraal: ärge lugege eelneva ettevalmistuseta üliõpilaste esseesid. Ja kindlasti ärge lugege neid asju, mil nimeks esse.

19. mai 2005

Jawohl

Postimehel on uus peatoimetaja. Miskine tsikk. Ohoo. Ja Ott lihtsalt praegu küsitleb teda ja noh, ei jää just hea mulje.

Elagu Postimees!

I gotta go, I gotta get away

Lenny loomulikult laulab ja just selline tunne ongi praegu. Magasin täna mingi 11ni ja nüüd on nii halb tunne. Selline õõva tekitav. Nagu midagi halba oleks juhtunud või juhtub kohe. Kõhus on selline tunne. Ootusärevus ja üldse mitte positiivne. Küllap see on igasuguste reaalsusest kaela sadanud mõtete pärast. Teisipäeval reaalsus hammustas mind hommikul vara ja siiani ei ole rahule jätnud. Lihtsalt mingi pitsitamine käib. Ja ma ei leia ühtegi moodust, kuidas sellest sel korral välja vingerada. Aga tuleb leida, sest muidu võib lõpetada Raja tänaval. Heh, tahan reaalsusest välja, et reaalsusse jääda. Paradoksaalne, kas pole?! See selleks.

Tegelikult on rahu ja vaikus endiselt need, mida ma vajan. Ja et kõhus ei oleks imelik tunne ja et pea ei oleks korraga tühi ja täis. Mõtteid on nii palju ja nad liiguvad sellise kiirusega, et tekib selline efekt, nagu polekski midagi peas. Ainult tühjus ja mõttetus. Ikka tahaks midagi, mida hetkel ei ole...

18. mai 2005

Old habits die hard

Vähemalt nii ütlevad laulusõnad. Aga Postimehest saab lugeda, et inglased ei taha mitte enam teed juua. Mis seal ikka. Impeerium läinud, kellele seda kallist teed ikka tarvis on, eks.

Eksam täna jälle. Õppetoolis siis sel korral. Jälle tavalised seitse lehekülge juttu, mille mõte on tegelikult nii selge, aga mida ei saa lihtsalt lühidalt välja öelda, sest siis tuleb liiga lühike töö. Nii leheküljepikkune punktirodu ehk. Aga jah. Sel korral siis sedaviisi. Vana asi.

Täna just hommikul mõtlesin, et tõesti-tõesti, seitsmendal aastal kõrgkoolis õppides tuleb külge teatud ülbus. Selline, mis laseb eksamile minna ka siis, kui materjaliga oled tutvunud nii kaks tunnikest ning pilt üsna ebaselge. Sellegipoolest lähed ja teed seda, sest tundub mõttetu ajaraiskamisena see, et istud ja punnitad miskit endale nädalateviisi pähe. Tulemus on ju tegelikult sama. Eks. Saab punkti ja saab hinde. Oluline ei ole mitu punkti ja mis hinne, oluline on endiselt, et saaks tehtud. Ja kõige kummalisem on see, et niikui hakkas kaduma see soov kõigest väest asju ÄRA ÕPPIDA on actually pärast eksamit midagi meeles ka. Saab seda materjali ka hiljem kasutada. Vat missugune tähelepanuväärne tähelepanek. Seega: õpime õppimise, mitte tegemise pärast ja just nii palju, kui on minimaalselt vaja ja kui on maksimaalselt vaimset konditsiooni silmas pidades võimalik. Hinne pole oluline, punkt on põhiline. Tegelikult pole isegi punkt oluline. Ah. Kool. Lööb pähe ühesõnaga.

Venna eile helistas ja kutsus Eva-Riinu hoidma. Eva-Riinul nimelt väike shokk see, et mingi pisi-pisikene pamp tema emme ja issi tähelepanu röövib ja et seda pampu kõik nunnutavad ja sülle võtavad ja ringi veavad. Nutab ühesõnaga :( Nässu hakkas ka nutma selle peale. Homseni on aega mõelda, eks näis. Ema igatahes hakkas kuuldavasti atakki saama, kui ma ütlesin, et noh, ma ju võin minna, aga siis pean lõpetama augustis. Huh. See elu on ikka imelik küll. Eks. Lihtsalt tita-titad ja tita-tita-titad ei saa omavahel esialgu läbi. Eile juba mõtlesime ka plaani peale, kuidas Eva-Riin Tartusse tuua ja temaga siin kaks nädalat hakkama saada töö kirjutamise ja töö ja eraelu ja vabatahtliku töö kõrvalt hakkama saada. Põhimõtteliselt oli tegemist hüsteerilise naeruga, mis vaibus kuidagi ning muutus taas kord võllanaljadeks surnute aadressil. Mingit seost ma hetkel ei näe neil asjadel, aga no nii ta eile oli.

Uhuuuuuuuuuuu. Raamatukogus hakkab varsti viivisevaba periood ja minu kontol on TÜ rampsist kolm teost ning viivise kogusumma kaugel üle saja krooni. Ehk siis: laenutada me kahjuks teile enam midagi ei saa. Ja viivis arvestatakse maha vaid nende raamatute eest, mida ma viivisevabal ajal tagasi viin. Ebanormaalne. Tegelt see tsikk, kes eile seda kämmi mulle ajas oli suht tühm, nii et ma ikka loodan edasi. Loodan päikesele, kuule ja neile teistele tüüpidele.

Kessu saatis täna jälle ühe nalja ja sel korral ma sain kõva häälega naerda ka. Võib-olla tegemist sellega, et lühike nali ja jõudis kohe kohale, mine tea. Igatahes oli tegemist tõestisündinud looga 12. klassi kirjanduse lõpueksamilt, kus neiu tõsise näoga rääkis, et Kreutzwald luges Tuglast ja talle väga meeldis. Põhimõtteliselt mu elu on vist väga igav ja nalja pole ammu saanud, sest ma naeran seda sama nalja jälle. Mitte küll pead otsast, aga ikkagi.

Btw Harry on tegi---------------------jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Teist korda loen, viies köide käsil, juhuu. 15. juulil esitleb Rowling kuuendat osa, kutsutud on 80 tavalist inglise koolilast, kes on siiski välja valitud mingitel alustel. Ehk siis: tavaline my ass.

Nüüd liblikatest unistama. Nendest, mis tekitavad tunde, et miskit head on juhtunud ja et enam ei saagi kunagi enam halvaks miski muutuda. Tegelikult mul praegu on see tunne, aga ma juba tean, et see argipäeva pilvetagune päike peletab selle peagi ning siis olen taas sunnitud mõtlema mingile ennast mitte kirjutavale lõputööle, ennast mitte lugevatele raamatutele, ennast mitte kirjutavatele esseedele ning ennast mitte hindavatele üliõpilaste esseedele, mis muudkui kogunevad ja kogunevad ning ummistavad mu väärtuslikku ning juba enne nende saabumist täiesti umbes olnud postkasti.

Meepräänikud on head :))))

17. mai 2005

Asi on maitses

Tsiteerin loomulikult popklassikut. Aga tegelikult ju ongi, sest kes on õige ütlema, mis on ilus, mis kole, mis paha ja mis hea? Ehk siis üldistades: mis on õige ja mis on vale.

Ahjaa. Meil on uus tita-tita. Sündis pühapäeval pisut enne õiget aega, sünnilegend on suhteliselt meie perele omane. Vat nii. Nime uuel ilmakodanikul veel ei ole, kõik ettepanekud on oodatud. Mul esialgu ideaalset veel pole, sest kahjuks tulin Tlnast enne ära, kui teda vaatama oleks saanud minna. Aga ikkagi tita-titad ruulivad.

Nädalavahetus Hiiumaal. Hiiumaa oli ilus, sõit oli tore, Sa sünnipäev suht edukas, aga hommik jobutas mul isiklikult Te toredate kokteilide ehk kannujoogi tõttu täiesti ära. Aga sellest me enam ei räägi. Vat nii.

Homme on eksam ja nüüd siis lähen õppima. Palju õnne mulle ja kõigile teistele.

Järgneva kahe nädala plaan:
õppida
õppida
õppida
aruanne
aruanne
aruanne
õppida
õppida
õppida
aruanne
aruanne
aruanne
etc

Elu on ikkagi ilus, eks.

13. mai 2005

Romantika

Televiisoris loomulikult :P Et siis Tlna mineku asmel istun ikka veel Tartus oma külmas toas ja naudin Kanal 2 romantilist komöödiat. Et saaks siis nalja ja oleks romantikat on asja mõtte. Vaatan üle nädala aja esimest korda telekat, aga siin Tartus pole vist juba kolm nädalat pulti puutunud.

Ja asja juures kõige tragikoomilisem on see, et täna on tuulerõugete peiteaja 20. päev ja mul on suht selline tunne, et nad jõudsid nüüd lõpuks kohale. Loodan siiski, et tegemist on närvide ning allergilise reaktsiooniga nt makaronidele või teraleivale, sest rõugete jaoks mul ju aega ei ole :(((

Ahjaa. Vihm. Kella 12st saadik. Lakkamatult, oavarrest. Kesklinnas on jube raju, oksad lendavad, pubide sildid ja prügi lendab. Oi, kuidas mulle meeldib Eestimaa kena kevade!

No mingid rõõmud ju ometi peavad olema???

Et siis täna on see päev, kus ma pole veel ühtki "Sõprade" osa vaadanud. Ja ei vaata ka, sest lähen viimase bussiga Tlnasse. Seega on päev korda läinud. Keset päeva ärgates oma kokkujooksnud arvuti ees otsustasin, et naljad peavad praeguseks lõppema ning istusin maha ja tegin praktikaaruannet kella poole kolmeni, mil sain aru, et on olemas ka voluntary work, mida peab tegema, sest ma olen endale selle kohustuse võtnud. Seega viimased neli tundi on läinud lehe tegemise tähe all.

Ja kogu selle aja jooksul olen jõudnud sada korda mõelda, et peaksin nädalavahetusel asjalikku panema, aga ei saa, sest kohustused ootavad. Mis siis, et väike osa neist on ka meeldivad, aga ikkagi. Seega...

Adios amigos, I´m going away.

12. mai 2005

Juhuhuhuu

Lihtsalt selline sõnum.

Ja väike ääremärkus TÜ õppeinfosüsteemi kohta: it sucks. Ma ei saa aru, mingi sajas aasta töötab juba ja ikka ei oska vastutavad inimesed sellega tööd teha ning info, mida sealt leida võib on täiesti ebausaldusväärne. Krt, ärge leiutage asju, mis teie töö raskemaks teevad, kui te neid kasutada ei oska. Või siis: inimesed, lugege maanuali.

Dentistiga täna appointment. Faffa. Hambad juba kirisevad ja keskendumisprobleemid juba eilsest õhtust alates. I love been a toothless girl.

Ökadi blaa ja jakk.

4. mai 2005

Täiesti rõve päev

Sitt päev. Tähelennust sai sitasadu. Tahaks karjuda praegu, aga see tundub nii mõttetu. Kümme minutit ropendasin viha pärast.

APPPPPPPPPPI, kui madalale saab veel laskuda. JA SEE PÄEV EI OLE VEEL LÄBI. OH, EI. ALLES POOLE PEAL. Ootan juba järgmist lörtsatust. Telefoniarve võiks emal posti vahel olla ja siis oleks tegemist täiusliku päevaga.

Ajee. Mina emigreerun siit riigist. Põhjendusega, et siin on lihtsalt liiga palju sitta, mis ootab inimest, kelle külge kleepuda.

Lõpetasin ropendamise ja lähen oma tuppa. Punkt.

Puu tagant puu taha ja leiad end mõisaõuest

ETV kaameramehed ruulivad. Täiega. See ongi hommikune sõnum. Sissemagamise ja kokku jooksnud arvuti kõrval.

Ahjaa, "Padjamees" on esietendunud. Vau. iiri veri ei värise ja eestlase meel ei väsi sellel tampimast, seda mängimast ja sellest rääkimast. No ja Ojasoo "ihu-päeva-kriitikat-tootvat-vabakutselist" pole Eestis, nii et ta pole veel sõna võtnud, aga ehk mai lõpus saab ka tema ekspertarvamust kuulda.

"Mina polnud näinud ja vaim polnud valmis."

Ja täna avastasin, et neli tundi und on ikka vähe mis vähe. Kuus on minu norm, nii et sellest edasisi plaane tehes lähtungi.

"Inspiratsioon on midagi, mis tekib sekundi murdosa jooksul ja mida on raske määratleda või defineerida."

Btw see uus kreem on ikka täielik saast. Ja I got a news for you: mul polegi täna plaanis Katu juurde kaperdada!!! Põhimõtteliselt on viimase nädala jooksul asfalt minu ja tema maja vahelt ära kulunud. Vat nii. Aga ehk homme ikka joppab :S

3. mai 2005

Liis, sa pidid õhtusöögile tulema!!!

Appikene!!!!! Kerttu Rakke ja "Kodu keset linna" panevad ikke päris hästi.

Põhimõtteliselt "mida kuradit!???!!!"

Suuri plastpudeleid, väikeseid plastpudeleid...

Just sain aru, mida see pudel mulle juba mitmendat päeva telksus räägib. Et pudeleid ei tohi ära visata, sest nende eest saab raha. Aint et õige märk peab küljes olema. Vat nii. Märki ma veel ei identifitseerinud, aga ehk paari päeva pärast jõuab see ka kohale. Ja tegelikult ma olen kuunud küll jah, et mingit naeruväärset väikest raha hakatakse pakendite eest maskma. Päh.

Ahjaa, eilne päevaplaan sai täidetud. V. a. see, et artikkel ei muutunud referaadiks. See-eest täna ta muundub. Peab muunduma. Ohoi.

Sammalsaba on muidugi päeva kild. Eilse päeva kild oli Sa poolt öeldud ja kõlas umbes nii, et tähelend muutus sitasajuks. Reality tuli tagasi ja hammustas teda ühesõnaga :P Juhtub. Mind pidevalt närib.

Eile tarisin arvuti jälle teise tuppa. Et saaks ikka tööd teha. Kohe kõvasti ja ilma segajate ja segadusteta. Ei tea, äkki plaan töötabki?

Whatever...

2. mai 2005

One Flew over the...

Cuckoos Nest loomulikult. Kuna see juba nädalaid kummitab kusagil taustal - aeg-ajalt esiplaanile ronides -, siis panin selle 15 minutit tagasi taustaks mängima. On küll lahe!!! Endiselt. Kirjeldamatu ühesõnaga. Ja noh, sellest ma ei räägigi, et tegelikult näen ma seda juba unes ka...

Tänase päeva plaan:
raamatukogu
kontor
kodu
makaron
artikkel
Harry Potter (3 ööd järjest siis)