eXTReMe Tracker

13. nov 2005

Tõmblused

Eile lugesin kohe palju lehti. Võtsin vabalt. Well, blogge lugesin rohkem, aga see selleks. Tähelepanekud. Tõmbluste kohta.

Postimees ei suuda ära otsustada, kas tal on vaja kultuuri-lisa või mitte. See on mingi 3-4 kord, kui nad asutavad mingit kultuurile mõeldud lehekest sellele sinisekirjalisele lisaks. Kaua võib???? Mul ei ole mitte midagi kultuuri vastu, ei. Kirjutajad on ka head, aga no kuulge! Iga paari aasta tagant tulla välja avaldusega, et meie siin jäädvustame Eesti kultuuri, meie ainsana hindame seda ning siis saab selliseid igavikule suunatud asju edasi anda, on ju jabur. Kesse usub neid? Täitsa vihale ajab, ausalt. Mingi totude kari. Ja nüüd, kui EPL oma Laupäeva-lisaga, mis muide märkimisväärselt (well, noh mitte eriti, aga liialdame) kultuuri sisaldab, raamatuid kauba peale poolmuidu ära jagab, hakkab Postimees asutama kultuurilehte?! Et siis ideid teile, kallid Postimehega äritsejad:
1. raamatuid on veel - võite ette võtta nt 19. sajandi klassika, maailma luuleklassika, maailma draamaklassika, koomiksiklassika jne. Alati võib ju välja anda Piibli, indiaanijutte, Dante, Petrarca ja Shakespeare´i surematuid teoseid jne.
2. muusika - võiks ju jagada igal nädalal maailmakuulsate heliloojate tippteoseid CD-na, MP3-na. B-looks oleks siis mõni Eesti süldikas. Aga võib ka ju lastelaule välja anda jne. Valik on lõputu. Jõulude puhul ei tohi kindlasti unustada Jingle-belli ja teisi vahvaid asjakohaseid laulukesi.
3. piletid - igal laupäeval võiks ju lehega kaasa anda teatri- aga miks mitte ka kontserdipileteid. Et kõik tasakaalus oleks, peaks olema siis nii, et ühel nädalal nn kultuura ehk siis mõni Ray Cooney komöödia vms (vahel õige harva ka nt Tšehhov, aga seda vast 1 aastas) pilet kaasa lehega. Nii saaks kohe mitu kärbest ühe hoobiga löödud - teatrisse läheks inimesed, lehti ostataks ja kultuura elab ja õilmitseb, mis kole. Ja siis võiks ju teha kord aastas Linnateatri-eri, mis tähendab, et saaks lehega kaasa selle teatri etenduste pileteid, mida tavaliselt mitte kuskilt ei saa. No kindlasti peab olema esindatud muusikal - seda võiks ikka korra kuus olla, sest noh, kesse sinna Linnahalli mudu ikka läheb. Siis peab ilmtingimata andma lehega kaasa Eesti Kontserdi suurepärastes kontserdimajades toimuvate ürituste pileteid, sest noh, kultuuri tuleb ju nautida. Siia hulka kuuluksid ka Eestit väisavate staaride-staarikeste ülesastumiste pääsmed - neid läheks ju ka vaja, seda enam, et mõned peod väga kiiresti välja on müüdud. Ja loomulikult ei saa unustada meie kohalikke süldikaid - pääse nt Buldogi pubis toimuvale süldikale, oleks ju põhjus, miks lehte osta, eks. Ja vastupidi mudugi ka.Kinopiletid! Neid ei tohi unustada. Ma arvan, et sel nädalal, kui kinopileteid kaasa müüakse, võiks lehe sisse pakkida pisut popkorni, et asi ikka ehtne tunduks. Ja vahel võiks kuupileteid ka lehe vahelt leida.
4. Loodusvarad - silmas pean eelkõige paekivi, aga miks mitte ka üks sületäis heinu, peotäis rukist, klaasitäis merevett. Viimane läheks väga peale Lõuna- ja Kagu-Eestis, sest ega siit ju ikka mere äärde jõua. Klaasitäit merevett (milles kuuldavasti ka Tallinkiga sõitvate soome turistide pesuvesi sees) oleks ju kena lastele näidata. Sügiseti võiks lehe vahel olla ka tammetõrusid, kastaneid ja mudu kenasid värvilisi lehti, mida kodu kaunistamiseks endale osta võiks (nt leht+ 3 tammetõru (5 eeku per peace)). Lehti saab minu aiast :P

Ja nii edasi... Variante on lõputult. Just tuli idee, et võiks teha sellise pikaajalisema kampaania, kus antakse lehega kaasa katusekive, vannitoa kahhelplaate, parketiribisid. Ostad lehte täpselt nii kaua, kui katus peal või parkett maas! Seni elad ajaleht pea kohal ja jalgade all. Kõik eelpoolkirjeldatud ideed on minu omad, võite vabalt kasutada, aga kui see teitele pappi suurtes hunnikutes sisse toob, siis tahaks endale vabalt valitud kaupasid Tartu uuest kaupsist, sellest Tallinna omast...

:PPPPP

11. nov 2005

You never know what kind of a filling you get...

Tsiteerin filmiklassikat muidugi mõista. Aeg on nii kiiresti läinud. Õigupoolest hetkel ei lähe - kell on seisma jäänud :P Nii et siis võib ju nautida hetke, eks.

Eile tulin seitsme ajal õhtul töölt koju, süütasin tänavanurgal oma nn esimese sigareti - hommikused kolm ei lähe ju arvesse - ning taarusin pimedas töövihikuid täis seljakott turjal koju. Endal õnnis naeratus näol, sest nädal sai ju läbi! Olin jah õnnelik. Olen praegugi. Vaatamata sellele, et nädala alguses igasuguseid juhtumusi ette tuli, võib seda siiski pidada kordaläinud nädalaks, sest tunde sai pidada ning lapsed enam-vähem käitusid. Ehk siis keegi ei käinud sõimamas, märkusi tegemas ning lapsed said kõik oma vingumiste, mõnitamiste ja karjumistega maha juba esmaspäeval. Seega teisipäev, kolmapäev ja neljapäev asja eest :) Nojah.

Olen võimekas küll. Ilmselt ülemuse märkused on kõik õiged, aga minu omad ka. Ei oska lihtsalt paljusid asju. Tunnen rõõmu väikestest leiutistest. Ja leiutangi edasi. Loodetavasti seda ikka lubatakse ja eriti tore oleks, kui ka toetatakse. Igatahes sain täna aru, et seda värki - vaba päeva - oli mul väga vaja. Enda jaoks. Mõtlesin juba välja, et esmaspäeval teen asetäitjale kingituse, sest jah. Mina vajasin seda ikka väga ja tahan, et ta saaks aru, kuivõrd ma hindan seda, et ta
mulle seda aega võimaldas . Ilmselt nädala pärast, kui hakkan mõtlema, mis kõik selle ühe päeva tõttu tegemata jäi, ma kahetsen, aga praegu olen rõõmus. Südamest. Lubage mul siis lapselikult rõõmus olla! Ei ole ju palju palutud, eks.

Nii ongi. Väsinud, aga õnnelik. Kell on endiselt 8 pärast 9, nii et jah. Naudin hetkesid, mis mulle on antud. Lõhnaküünlad ja muusika, Cosmo ja ajalehed. Reede on käes.

Iga päev on kingitus.
Iga päev on üllatus.
Iga päev on elamist väärt.
Iga hingetõmme on hingamist väärt.
Isegi siis, kui sa täpselt ei tea, mida sa hingad, milleks, kellele, kellega, kuidas, kui palju, kui kaua...


If I tell a joke, you probably heard it before...


5. nov 2005

22 tundi

Ei, mitte koolis... Kuigi, kui nüüd järele mõelda, siis just nii palju ma neid tunnikesi sel nädalal pidin tegema...... 22 tundi unetut olekut, kusjuures asi ei ole une puudumises, vaid hoopis selles, et pole võimalik magada. Peab asjatama. Vabathlikku tööd tegema. Öötundide ja hingerahu arvelt. Aga öötunnid on ka palgatöö puhul napid ja hingerahust pole juttugi, kui pidevalt selgub mingeid kummastavaid fakte ja faktikesi, mis maailma täiesti segi pööravad. Seega jah.

Dum-di-dadi, dum-di-dadi. Evliin on teinud "Kaks takti ette" kommuuni Orkutis. Vahva, aga infi seal veel napib, st et arvamuste paljususest pole juttugi :P Virr-virr, torr-torr.

Väsimatu sekretär igatahes töötab ja rabeleb. Huvitav, miks? Sest see on tema töö?! Ebanormaalsed tööandjad oleme igatahes. Sal oli juba arvamus, et ta paneb lahkumisavalduse lauale ja jookseb minema. Uijah.

Kalli-musi-koju-tuttu-vanni-kahe-teki-alla-värvituid-jalakrampides-unesid-vaatama.

P.S. Lugesin eile terve raamatu läbi, st Internetist Agatha Christie "Pansionaadi..." loo. Koolis oli vaja :P
Soovitan!