eXTReMe Tracker

30. okt 2011

Koerte kõnelused

Mul on vaja koerale öelda, et igal hommikul ei pea kell kuus karjuma hakkama ning võiks õues käimisega kannatada, kuni keegi ärkab. Olen seni tõusnud 4 korda nädalas kella kuuest ja nüüd arvab koer, et igal hommikul on jummala okeish tulla hiljemalt 6.15, niuksuda ja kui see ei mõju, siis sõna otseses haukuda, kuni ma uimaselt üles koperdan ja ta 30 sekundiks õue lasen, sest kauem ta seal olla ei taha. Eriti tigedaks teeb see mind nädalavahetusel. Ja kas ma pean jätkama teemal, keerame kella? Ehk siis koera eriti ei koti, et kell tagasi keerati, tema tahab õue kell 5.15 hommikul.

Seejärel on mul vaja koerale sügavalt silma vaadata ja öelda, et ei ole okei magamistuppa väikseid loike teha ja seda pärast korduvat õues käimist. Ta maksab kätte selle eest, kui B. öösel kodus pole. Teda pole ja koer maksab mulle kätte? Kust see tuleb?

Lisaks on koeral vaja aru saada, et oma lahtise karva võiks ta korraga ja ühte kohta maha jätta, mitte kõndida ja pudendada iga sammuga ebemeid, kuhu aga juhtub.

Koerlase moodi paks kass peaks aru saama, et päris okeish pole kuskil kaklemas käia nii, et temaga loomaarsti juures peab käima ning menetlemise eest 12.91 maksma.

Hüperaktiivne väike kiizu võiks aru saada, et ta pole koer, ta ei pea endale sisse pressima kõiki koera krõbinaid, mis majapidamises leiduvad. Rääkimata sellest, et päris normaalne pole ka võõraste inimeste tänaval jälitamine, nende autodesse ronimine ning pidev hommikune kisa, et oma konservi kätte saada. Ahjaa, magamisaluse juppideks lõhkumine ühel selle nädala varahommikul ei teinud teda samuti eriti armsaks.

Loomad elutoas, ma ütlen. Püüdke olla!

Sildid:

26. okt 2011

EI! Vol 1

Retooriline karjatus, sosin, kägin, vilin, mõmin, hüüatus ja-kurat-teab-mis. Ilmselgelt olen ma K.-lt saanud nakkuse vigiseda teemal "ma olen loll, ma ei oska, ma ei saa, mis nüüd saab jmt". Ehk siis asjassepühendunud saavad aru, et tegelen nähtamatu magistritööga, mis olematusest olemasolevaks peab saama.

Asjade seis järgmine:
* seitse päeva tagasi visualiseerus juhendaja;
* kuus päeva tagasi lõin faili, mille märksõnaks on "Midagi millestki";
* viis päeva tagasi lõin folderi, mille nimeks on "Töö";
* viis päeva tagasi sain esimesed kommentaarid tööprotsessi kohta;
* viis päeva tagasi hakkasin esimest korda jooma, sest kuradi raske oli ja midagi ei osanud teha;
* viis päeva tagasi otsustasin, et viimase hetkeni tuleb võidelda;
* kolm päeva tagasi lõpetasin esimese mahukama alusdokumendi läbitöötamise (kasutegur on nullilähedane, aga siiski olemas);
* täna asusin tegema mõtestatud otsinguid teaduslikest allikatest (senine kasutegur nullilähedane, aga siiski olemas);
* möödunud nädala jooksul olen esitanud iseendale 17 küsimust, millele vastust pole;
* möödunud nädala jooksul olen ilmselt tüüdanud olematu töö teemalise jutuga ära a) kolleegi, kes ilmselt minu tulekut aimates end nähtamatuks muudab (nagu Surm ja Susan Terry Pratcheti lugudes); b) õe, kes ilmselt väldib minuga kokkupuuteid, kuni see värk ükskord läbi saab; c) kursusekaaslased, kes ilmselt delete´ivad mu uut kirja nähes oma meilboksi ning blokeerivad mu kasutajakonto FB-s (ahistamise tõttu).

Kas ma pean veel midagi lisama? Tahaks koledal kombel
1) süüa;
2) suitsetada;
3) looteasendis lebada;
4) lülitada aeg-ajalt peast välja järgmised märksõnad "hindamine", "kujundav", "õpetaja", "mentor", "tuutor", "enesetõhusus", "kontroll", "tagasiside", "arenguvestlus", "aruanne", "töö", "kolleeg" (ja need sõnad inglisekeelsetena samuti);
5) lugeda Terry Pratchetit.

Järjekord ei pea tingimata olema selline.

Ja see, mu sõbrad, oli alles esimene nädal. Ühtlasi tähendab sissekanne ka seda, et närvide rahustamiseks hakkan siia tegema märkmeid selle kohta, millega ma parajasti hakkama ei saa, mida ma parajasti ei viitsi/ oska/ saa/ taha. Äkki jääb mulle siis irl-is paar sõpra alles? Mine tea. Oih, aga selleks on ju vaja irl-is suhelda, mis antud tempotuse tõttu üha kahtlasemaks muutub.

Siinkohal tekkis mul küsimus, miks kuradi pärast ei suuda ma failis "Midagi millestki" oma mõtteid nii korrektsesse nimekirja järjestada kui siin. Lämisemine blogis on süstemaatiline, aga nähtamatu magistritöö alus on nagu mingi kaheaastase lapse või viiekümbise joodiku lalin. Mhh?

Sildid:

19. okt 2011

Eesti film

Ei tsiteeri surematuid klassikuid, aga mental note iseendale, taustaks Rainer Sarneti mängufilm "Idioot".

Minu osalus filmikultuuris on
a) rahaline (Eesti maksumaksja),
b) väga kaugelt vaataja (nii kaugelt kui prillita võimalik),
c) üritan end enne omamaise toodangu vaatamist pildituks või tuumapohmelli juua (1. jaanuari filmide puhul on töötanud, mis aga ei takista pärast filmi lõppemist karjatust "Mis mõttes?"),
d) luban, et ei tee ühtki kunstilise kavatsusega filmi.

Täistunni seierit tagaajav sekundiseier oli mõne arvates kinos huvitavam kui kinolinal asetleidev kannatamine ja kirgastumine. Kannatasin saalis, kirgastusin selles mõttes, et unustasin olulised märkused, mida mu nähtamatu magistritöö juhendaja ennist kahe tunni jooksul nähtamatu magistritöö kohta oli teinud.

Tahtmata "Viimsele reliikviale", "Kevadele" ja "Keskea rõõmudele" liiga teha, pean nõustuma väitega, et eelnevast reast kronoloogilises järjestuses varaseimast filmist saadik on "asjad" Eesti filmi juures suht halvasti. Tsiteerides nüüd taas surematuid klassikuid. Ja tõmmates samas paralleeli surematule klassikule, kes väitis, et pärast Koidulat pole Eesti teatris midagi head enam toimunud (sellest kavatsen ma kunagi pisut ka kirjutada, sest mõned vaadatud etendused on laagerdumas, et kuidagi sõnaks muutuda).

Ja saal oli täis intelligentseid vaatajaid, kes sõid oma haisvat paismaisi vaikselt mäludes, imesid karastusjooke luristamata. Kõige kärarikkamad külastajad ilmselt olime meie seal 2. reas, kes me krabistasime mandleid ja kummikomme süüa, haisutasime energiajoogiga ning vurtsasime Värskast gaasi välja.

Ilusad inimesed olid enamasti ekraanil, aga kaua seda ilu ikka vaadata, kui nende ilus olemises pointi ei taba?

Sildid:

17. okt 2011

Asjade seis

1. Koerad söönud.
2. Lambad terved.
3. Silmad pimedad.
4. Veerand lõpetamisel.
5. Nähtamatu magistritööga tegelemist alustatud.
6. Aeg planeeritud jõuludeni (k.a jõulud).
7. Kool alanud.
8. Peavalu leitud.
9. Jooksurütmiga kehvasti.
10. Lehed langevad.
11. Teatrit nähtud.
12. Raamatut loetud.
13. Lubadusi antud.
14. Lubadusi murtud.
15. Keel villis.
16. Nina teiste asjadesse topitud.
17. Tänane heategu tehtud.
18. Farmist loobutud.
19. Üks koolitöö tehtud.
20. Nimekiri tehtud.
21. Aju hakkab end välja lülitama...

Sildid: ,