eXTReMe Tracker

21. juuni 2013

Sumin

Oli hea olla mitu päeva täiesti üksi - koos koertega - kodus, vaadata hommikust õhtuni sarju, lugeda trepil suitsetades "Minu Supilinna", pidada vaikseid ja väikseid vestlusi FB-s, väljuda kodunt vaid saja meetri kaugusel asuvasse poodi minekuks, pesta rahulikult pesu, triikida kiirustamata, koristada kiirustamata, kratsida hajameelselt sääsekuplasid jalgadel ja kätel. Nüüd on nädal möödas, aga väsimus pole üle läinud, suhelnud olen natuke rohkem, lugenud huviga "Minu Inglismaad" ja "Minu Prantsusmaad", mõelnud sellele, kuidas tekib mulje intelligentsest kirjutajast, miks ma vaatan sarja, mis on üdini halb, kuulanud kummalist muusikat, Tõnu Aava ja Sepo Seemanni häält Vikerraadiost.

Sellele järgneb paratamatu: suminat täis pr Ema köök, kõõlumine tellingutel, vaidlused, solvumised, jooksukilomeetrid, tubakapuru, dušijärjekord, halvad telesaated, tühja täis vallaleht, virn mõttetuid raamatuid. Perekond.

Ja siis minu inimesed: tiksumine metsas, kiired lõunasöögid, tundide kaupa naeru, natuke tunnet, et ma ei oska midagi ja ma ei ole neid ära teeninud. Hea on. Perekond.

Koondumine koju: K. tuleb koju.


Sildid: ,

4. juuni 2013

Suvi

Ma pole veel näinud ühtki sääske, keda sääsepeletis uimaseks oleks muutnud, aga endal on kerge iiveldus õhus levivatest aurudest. Või hoopis alkoholist. Igatahes on suvi ja sääsed kohal. Kummaline on, et hommikul kodust minnes ei näe ma elamises ühtki sääske, panen aknad kinni, aga õhtul koju jõudes astun õuest tuppa tulles keset sääsepilve. Kuskil meie elamises on neil pesa ning söögiaeg on õhtuti. Vähemalt tubastel sääskedel küll. Õueelajad võtavad väikseid ampse igal korral, kui ukse taha filtreeritud õhku hingama suundun.

***
Päikesepõletuse ja päikesepiste sain ka eile kätte. Hommikul oli silmi avada väga raske ja samas olid silmaümbrised ainsad mittepunetuvad kohad, mis peeglist vastu vaatasid. Peaks vähem peeglisse vaatama. Kõrvade pealt hakkab vaikselt nahka kooruma, kukal on nii valus, nagu oleks rasket füüsilist tööd teinud. Ei ole teinud. Kõigest mõttetöö, mis kuhugi ei vii. Kui õhk seisab, ei saagi ju miski kuhugi viia.

***
Tundub, et inimesed ümberringi muutuvad kellekski teiseks, kui nad seni on olnud. Võib-olla ei muutu teised, vaid olen ise muutunud. Kiiremaks, kärsitumaks, pealiskaudsemaks. Pole kindel, et see muutus mulle meeldib. Ja samas on lihtsam. Lihtsam mitte lasta end häirida pisiasjust, millest maailm koosneb. Kese on paigas, pöörlemine stabiilne. Kui nüüd õige hetke ka ära tunneks, oleks väikene pidu.

***
Mulle meeldib pisut uimane Tartu, mis suvel liigub sama palju kui tuuleõhk väljas. Ehk siis seisab.

Sildid: ,