eXTReMe Tracker

4. aug 2007

Turistilaks aka Saaremaa vol 3

Karja kiriku laemaal. Karja kirik on teadupoolest 14. sajandist säilinud maakirik. Seda kaunistavad mitmed paganlikud detailid, neid võib näha ka kiriku laes olevatel maalingutel. Meie tähelepanu äratas Karja kiriku raamatus olev seletus pisuhänna tõrjumise kohta. Saarlased on pisut kummalised! Ei tea, kas Eduard Vilde või Andrus Kivirähk on ikka saarlaste pisuhänna tõrjumise teooriatega tuttavad, eriti käib jutt muidugi viimasest. Kessu, kellel on riiulis absoluutselt kõik Kivirähu raamatud, arvas, et ei ole, sest muidu oleks ta kindlasti pikalt kirjutanud sellest, kuidas keegi tagumiku paljaks kraapis, pea jalge vahele pani ja siis pisuhänna põrgupõhja põrutas. Vat selline saare huumor :)
Kits Angla tuulikute juures asuval Kiigemäel. Kiigemägi oli külastajatele suletud ning Angla tuulikud, mis pärinevad 20. sajandist, on suhteliselt mõttetud.
Selle kaardi järgi käis kogu meie tripp. Meil nimelt Regiot ei olnud.
Osa meie reisiseltskonnast Kaali meteoriidikraatri juures, Kessu tegi pilti.
Mihkli talumuuseumis - ainus säilinud ja säilitatud Lääne-Saaremaa talukompleks - pälvis millegipärast Kessu tähelepanu reherabamise pink. Tjah, juhtub. Ahjaa. Kessu ja Raidz mõtlesid, et nõuavad kompleksi endale, sest üks esivanematest on nendega sama perekonnanimega. Mihklis kirjutas Tarms külalstiteraamatusse mingit kräppi Kriss Kirsist :P


Sildid: