eXTReMe Tracker

1. okt 2007

Linnapea aktsioonis

"Liikumisvõimalusi vajab tänapäeva inimene sama palju kui hingamiseks õhku. Nii puudutab transporditeema iga linlast või tema peret. Seepärast on loomulik, et kõik muutused selles vallas on teravdatud tähelepanu all. Olgu see linna- või maaliinide bussiliiklus, bussijaam, raudtee- või lennuühendus."

Keegi tark on Urmsilt jälle artikli Tartu Postimehesse tellinud või on Urms ise seda pakkunud. Sissejuhatus nagu ülalt näete on paljutõotav. Urms annab teada, et liikumisvõimaluste juures midagi toimub. Paar lõiku edasi, st artikli lõppu jõudes viskab Urms õhku küsimuse, kas Tartusse võiks trammid tuua. Huvitav. Kas Urmsil oli praegu kavas näidata, et liikumisuuring oli väga-väga kasulik või tahtis ta näidata, et GoBus good?! Trammide puhul, muide, pole tegemist eriti keskkonnasäästliku liikumisviisiga... Pealegi on Tartu ju jõega eraldatud... Võib-olla teeme jõe alla väike tunneli? Või paneme jõe teistpidi voolama...

"Transpordikorraldus peab muutuma koos ajaga. Seetõttu ei ole mõtet selles vallas võtta vastu dogmaatilisi seisukohti. Tuleb pidevalt uurida ja analüüsida inimeste liikumisharjumusi ja -vajadusi, samas aga olla avatud uutele ja tulevikku vaatavatele ideedele, seejuures silmas pidades ka järjest keskkonnasäästlikumaid liikumisviise. Äkki võiks trammiliikluselgi olla Tartus tulevikku?"

Ja mina, rumal, arvasin, et kui artikli pealkiri on "Tartlane väärib paremaid liikumisvõimalusi", siis tuleb juttu populistlikust keha- ja vaimjuharmooniat tagavast jooksmisest, rattasõidust või keppimisest (keppidega kõndmisest st). Võta näpust, Urms pol mitte noor Nõmme linnaosavanem, kes oma populaarsuse laste mänguväljakutelt ja Glehni pargi liikumisradadelt üles korjab, oh ei.

P.S. Ühtki kooli Tartus ära ei kaotata. Võib-olla rajatakse uus. Kuulujutud kõnelevad, et Raja-Ravila piirkonda.
P.P.S. Mulle meeldib Tartus elada.

Sildid: ,

1 Comments:

Blogger lontu lõvikutsu Arvas...

Aga teeme hoopis metroo! Kuulujutud räägivad, et mingi võimas jäme toru läheb Botaanikaaia juurest alates Raekoja platsi juurest ja piki Turu tänavat alla luhale ... puurime tiba jämedamaks ja pöörame luhalt Annelinna ja rööpad sisse ja asi vask :)

2:54 AM  

Postita kommentaar

<< Home