eXTReMe Tracker

8. sept 2007

Suitsetamine


Tänases Postimehes on artikkel sellest, mida Saksamaa ning selle taustal kogu ELi karmim tubakapoliitika kaasa on toonud või toomas. See meenutab mulle üht lugu.
Oli see vist neli aastat tagasi, kui sai osaletud noorsooprojektis, mis leidis aset Schleswig-Holsteini liidumaal. Projekt iseenesest poelgi tähtis, olgu öeldud, et tegemist oli ELi kinnimakstud Läänemere regiooni noorte otsustavuse vms tõstmise üritusega, lõppes see siis, kui algas esinduslik riigipeade kokkusaamine sealsamas. Lennujaama vip-tsoonis kohtusime Läti endise presidendiga, ka Soome president oli seal. See selleks.
Elasime-asusime nädalakese ühe kalli erakooli maa-alal ning kasutasime nende külalislahkust. Selles koolis õppisid noored üle Saksamaa, kuigi rohkem oli siis S.-H. pärit tüüpe. Peaaegu kõik nad suitsetasid. Koolil oli reegel, et suitsetada võivad gümnaasiumiastme õpilased, ülejäänud pidid tegema väikeseid jooksuringe kooli maal, kui nad vahele jäid. Mis ei takistanud neid nt koolisööklast magalasse minekul paar suitsu kõhvimast, kohalikust poest piiramatult punast Marbsi ostmast ning konisid suure kaarega lähimasse põõsasse lennutamast. Meie nn kinnistatud sõber oli umbes 14-aastane ja suitsetanud vist juba 3 aastat. Meie paadunud suitsetajatena ei saanud talle moraali lugeda, vaid kõhvisime samamoodi, ise mõeldes, kas kaasavõetud plokkidest piisab ikka meie sealviibimise lõpuni või peame 3-eurose sigaretipaki muretsema.
Kõige hinnalisem sigaretipakk, mille endale soetanud olen, on maksnud vististi umbes 75 eesti krooni. See raha kusjuures ei tundunud nii räige, kui kunagi USAs vaese üliõpilasest rotina umbes 40-eeguseid suitse tõmmates. Meil maksis siis suitsupakk alla 20 krooni. Kõvasti.
Sellest peale kui ma aktiivselt ja igapäevaselt suitsetama hakkasin, läks suitsupakk umbes 125% kallimaks. Vat mida teeb 9 aastat inimese elus. Praegu maksab Marbs 28 eeku, aga mina enam ei suitseta :)
Kui te aga arvate, et mul ila jooksma ei hakanud Postimehes suitsu-uudist lugedes, siis te eksite rängalt. Hakkas ja kuidas veel.
P.S. www.postimees.ee kaardil võite näha riike, kuhu ma kindlasti reisin. Need on punasega märgistatud. Sest tänaval ja siseruumides leviv suitsukas on parim aroom maailmas.
20. septembril saab kolm kuud.

Sildid:

1 Comments:

Anonymous Anonüümne Arvas...

Tähelepanu !!!

minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 1 nädal tehing.

Attention !!!

my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 1 week transaction.

12:11 AM  

Postita kommentaar

<< Home